Het vervangen van je dak is niet iets wat je zomaar doet, daarom is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Je wilt natuurlijk weten of het noodzakelijk is en wat je kunt verwachten. In dit artikelen vertellen we je meer over mogelijke redenen om je dak te laten vervangen. Want soms is voorkomen toch echt beter dan genezen!

Vernieuwen, renoveren of repareren?

Wanneer er schade aan je dak is, heb je de mogelijkheid om je dak te laten repareren, renoveren of vernieuwen. Bij een reparatie wordt alleen het deel hersteld waar de schade zit. Bij het renoveren van je dak, wordt vaak alleen de dakbedekking vervangen. Wanneer het dat vervangen wordt, wordt de dakbedekking aangepakt en de dakconstructie wordt aangepakt. Je kunt je dak laten vervangen door Eigenhuis Dakdekker, dan ben je verzekerd van goede service en 15 jaar lang garantie voor een scherpe prijs.

Wanneer vervang je een dak?

Er zijn verschillende redenen om je dak te laten vervangen. Wanneer je veel schade hebt, bijvoorbeeld na een storm, of vaak last hebt van vochtplekken en lekkages, dan is dat een duidelijke indicatie dat je dak aan renovatie of vernieuwing toe is. Ook wanneer je merkt dat de vochtigheidsgraad in je huis hoog blijft, zelfs bij goed ventileren en doorluchten, kan dit een teken zijn dat je dak aan vervanging toe is. Je dak gaat ook maar een bepaalde tijd mee, dit is voor elk type dak anders. Bitumen dakbedekking kan gemiddeld 25 jaar meegaan, terwijl een pannendak tot wel 80 jaar mee kan gaan. Rieten daken gaan meestal minder dan 30 jaar mee en PVC daken redden het vaak 20 tot 25 jaar voor ze aan vervanging toe zijn.

Asbest

Vroeger werden asbestplaten en dakleien als dakbedekking gebruikt, waardoor het voor kan komen dat je dak nog voorzien is van asbest. Wanneer je hier last van hebt, is het beter om je dak te vervangen. Het is namelijk erg schadelijk voor je gezondheid. Het is niet verstandig om dit zelf te doen, want asbest moet vakkundig verwijderd worden en het is verboden om dit zelf te doen. Voor het verwijderen van asbest moet je een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf inschakelen. Daarna kun je een dakdekkersbedrijf inschakelen voor het plaatsen van een nieuw dak.

Aanbevolen artikelen