Je hebt jouw badkamer of keuken helemaal gesopt, gedweild en spik en span gemaak en dan stinkt het na een uur weer. Hoe wordt dit veroorzaakt? In de meeste gevallen is het zo dat deze nare geur afkomstig is van een verstopte afvoerputje in je gootsteen of je verstopte wc in Breda (of waar je woning zich ook bevindt) die je nodig moet ontstoppen. En dat is niet eens zo raar: in je afvoer belandt alle viezigheid van jouw dagelijkse activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan restjes van het eten nadat je hebt gegeten en gekookt of haren en stofjes na het douchen in je doucheputje. Na een tijdje zullen al dit afval en alle bacteriën opstapelen, waardoor er een vieze geur ontstaat. Hoe kom je toch van die stank af? Wij geven jou een aantal tips om de stank uit het afvoerputje weg te halen.

Maak het (dagelijks en maandelijks) schoon met speciale schoonmaakmiddelen

Om een vies afvoerputje dat na een paar dagen gaat stinken te voorkomen, kun je het beste om de dag het putje een beetje schoon te maken. Dit doe je door bijvoorbeeld na het douchen alle zeepresten goed weg te spoelen. Verwijder alle haarlokken en stofjes uit de wasbak en gooi deze weg met een doekje. Het beste is om gelijk alle losse haartjes te verwijderen, want deze zorgen vaak voor de nare geur.

Grote schoonmaakbeurt

Haal ook het putje los en bekijk of er nog enkele stukjes haar te vinden zijn. Het is namelijk vaak zo dat deze vast blijven zitten als je ze per ongeluk doorgespoeld hebt. Elke maand wanneer je een grote schoonmaakbeurt doet in het huis moet je ook speciale aandacht schenken aan alle afvoerputjes schoonmaken in het huis. Hiervoor kun je speciale middelen gebruiken, zoals chemische schoonmaakmiddelen die je kunt aanschaffen in de supermarkt of andere winkels. Deze zijn vaak hardnekkig door de chemische elementen die ze bevatten. Wil je liever iets wat minder schadelijk is voor het milieu? Maak dan je eigen schoonmaakmiddel van azijn en soda.

Aanbevolen artikelen