Laten we er geen doekjes om winden, het VvE beheer kost behoorlijk wat tijd. Wanneer je alleen naar het financiële plaatje kijkt, kan je in eerst instantie concluderen dat het beheer zelf doen goedkoper is voor de VvE. Maar is dit wel echt zo? Want het uitbesteden van VvE heeft ook voordelen en die bespreken we in dit artikel.

Misschien is uitbesteden wel goedkoper

Een goede VvE beheerder kost wel geld, maar je kunt er ook geld mee besparen. Met andere woorden hij of zij verdient zich terug. Dit lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar dat is niet zo. Je krijgt een duidelijk inzicht over de manier waarop je onderhoud kunt laten doen tegen lage kosten en waar je op moet letten. Dus hoe kun je kosten besparen door VvE beheer uit te besteden zonder kwaliteit in te leveren.

Verlaagd risico

VvE’s lopen nogal eens risico’s zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Iets wat vaak voorkomt is dat het complex achterstallig onderhoud heeft. Ze denken dan dat ze sparen voor onderhoud, maar dit is dan niet het geval. Er kunnen in deze situaties flinke financiële tegenvallers op de loer liggen. Wanneer je dit uitbesteed weet je zeker dat alles goed geregeld is.

Verkoop sneller je appartement

Een niet goed functionerende VvE kan verstrekkende gevolgen hebben, zelfs voor de individuele eigenaar. Als er sprake is van achterstallig onderhoud aan een complex heeft dit ook een negatieve invloed op de verkoop van het appartement. Kopers krijgen een minder goede indruk door het achterstallige onderhoud en hebben minder geld over voor een appartement. Het gevolg? De verkoopprijs van het appartement zal flink moeten worden verlaagd om het nog te kunnen verkopen.

Het is lastig om aan bestuursleden te komen

Het beheer van de VvE kost het bestuur veel tijd en het vereist ook veel kennis. Niet gek dus dat VvE’s moeilijk bestuursleden kunnen vinden. De meeste bestuursleden wonen zelf ook in het complex. Dit kan lastig zijn wanneer je een medebewoner aan moet spreken op een achterstallige VvE bijdrage. Wanneer je een onafhankelijke VvE beheerder inschakelt heb je dit probleem niet.

Aanbevolen artikelen