Weet jij al welke bezienswaardigheden je gaat bezoeken tijdens jouw vakantie in Andalusië? Wanneer je op vakantie gaat wil je hier natuurlijk wel alles uit halen. De vraag is dan: wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Andalusië die je zeker niet mag missen? Wij hebben ze voor je op een rij gezet. 

De paleizen 

Wanneer je gaat zoeken naar bezienswaardigheden in Andalusie, dan zal je zonder twijfel uitkomen bij de paleizen. Dit deel van Spanje heeft lang een belangrijke rol gespeeld in de Islamitische wereld. Dat komt door Moorse heersers zoals Mohammed III. In die tijd werden ook deze grote paleizen voor de sultans gebouwd. Voorbeelden van zulke paleizen zijn de Generalife en het Alhambra. Wanneer je deze paleizen gaat bezoeken, ben je er zeker van dat je veel nieuwe dingen leert op vakantie. Wil je niet alleen op vakantie gaan, maar ook echt gaan wonen in Spanje? Dat kan. Je kunt een villa kopen aan de Costa del Sol via villanovaspain.com.

Mijas Pueblo

Mijas is een erg mooi bergdorpje dat ligt tussen Malaga en Marbella. Dit bergdorpje staat bekend om de witte huisjes, die een sfeervolle uitstraling geven. Bovendien zijn er veel leuke winkeltjes waar je souvenirs kunt vinden. Ook heeft Mijas een chocoladefabriek. Deze chocoladefabriek is de kleinste ter wereld. Genoeg te doen in Mijas dus! Ga jij binnenkort een huis kopen in Marbella?

Nerja

Nerja is een klein stadje aan de kust van in Andalusië en het ligt ten oosten van Malaga.  Nerja staat bekend om de grotten die er te vinden zijn. Jaarlijks trekken er duizenden toeristen naar Nerja en daardoor is deze plek al erg bekend. In dit stadje zijn er 320 zondagen per jaar wat het maakt tot een uitstekende plek voor een topvakantie. Naast de grotten zijn er in Nerja ook hele mooie stranden zoals Playa de Burriana. Op dit strand kun je veel wateractiviteiten uitvoeren zoals: varen op een bananenboot, jetskien of parasailen. 

Cadiz

Deze stad is net even iets anders dan de rest van de steden die je kunt vinden in Andalusië. Cadiz is namelijk een schiereiland in de Atlantische Oceaan en staat bekend als een grote havenstad. De stad heeft een oud centrum wat omringd is met water en hierdoor kun je er maar op één manier komen en dat is met een brug. Veel mensen komen naar Cadiz voor de culturele historie. De stad in namelijk één van de oudste steden van Europa. Daardoor zijn er veel monumentale gebouwen uit de tijd van de Moren en de Romeinen te vinden.

Aanbevolen artikelen