Let op de volgende tips bij het kopen van een kinderbril

Een kinderbril kan je niet zomaar kopen, zonder te letten op de volgende punten. Kinderen hebben normaal gesproken een kleine gezicht en neus. Hierdoor moet je een montuur kiezen dat niet breder is dan zijn of haar gezicht. De bril mag niet te dichtbij het jukbeen zijn en het mag ook niet hoger zijn dan de wenkbrauwen van het kind. Het moet wel groot genoeg zijn dat het kind makkelijk alle kanten kunt kijken. Daarnaast mag het brilmontuur niet drukken op de tempel van het kind. Laat een opticien jouw kind helpen bij het passen van de kinderbril om zo kleine aanpas fouten te voorkomen. Zorg ook ervoor dat de opticien de glazen van de kinderbril op sterkte slijpt. Wat betreft de neus, de bril moet goed passen en comfortabel zijn. Om het comfortabel te maken, zorg voor goed gel-padding voor de neusbrug.

Let op de kwaliteit van de kinderbril

Koop een kinderbril waarvan het montuur licht, stevig en onbreekbaar is. Een montuur die buigbaar is en niet snel breekt is de ideale bril voor een kind. Je wilt zeker voorkomen dat je constant een nieuwe bril moet kopen, omdat het tijdens een activiteit is gebroken. Een voorbeeld van goede kwaliteit montuur is een montuur gemaakt van titanium. Wil je ervoor zorgen dat het brilmontuur lang meegaat, koop dan een kinderbril met veerscharnieren. Veerscharnieren zijn erg sterk. Je moet niet alleen op het montuur letten, maar ook de lens. Polycarbonaat lenzen zijn slagvast dan andere lenzen en zijn een van de beste keuze voor een kinderbril.

Laat het kind ook participeren bij het kopen van zijn bril

Betrek je kind bij het maken van beslissingen over zijn of haar bril en het kiezen van een kinderbril. Geef je kind de gelegenheid om verschillende kinderbrillen te passen, zodat ze erachter kunnen komen welke stijl ze leuk vinden en welke kinderbril hem of haar zich op zijn gemak laat voelen. Door het kind bij te betrekken, zal je ervoor zorgen dat je kind de bril sneller gaat dragen en zijn activiteiten met succes uitvoert, doordat hij of zij hun bril op heeft. Als ouder wil je ervoor zorgen dat je kind een kinderbril draagt zonder dat hij onzeker of het gevoel heeft dat hij of zij een bril op heeft. Een kinderbril kopen hoeft niet moeilijk of saai te zijn, zorg ervoor dat je kind een leuke ervaring heeft.

Aanbevolen artikelen