Het is bij ons heel normaal om gewoon even de kraan open te zetten voor wat water. Van een lekker verkoelend glas om leeg te drinken tot een emmer vol om je huis of auto mee schoon te maken. In Nederland is dit water van topkwaliteit afkomstig uit diverse regio’s. Afhankelijk van de plek waar je woont, is jouw kraanwater afkomstig uit onze rivieren, de rivieroevers, de grond of de duinen. Grondwater en duinwater worden door de natuur al zeer sterk gefilterd. Rivierwater wordt door je regionale waterleverancier grondig gezuiverd, zodat het helemaal goed en veilig is om te drinken. Het zuiveren zorgt er ook voor dat het water mooi helder van kleur wordt.

Uitstekend water, maar nog wel hard

In Nederland mogen we ons gelukkig prijzen met drinkwater van uitstekende kwaliteit. Toch valt er nog wel het een en ander op af te dingen, bijvoorbeeld als het gaat om de hardheid van het water. Doordat ons drinkwater relatief hard is, heb je vrij snel last van kalkvorming. Dit uit zich door een witte of doffe aanslag op onder meer je kranen, douche en in het toilet. Voor de gezondheid kan het harde water geen kwaad, maar voor de aanblik van je keuken en sanitair natuurlijk wel. Gelukkig is driftig poetsen en boenen niet het enige wat je kunt doen om af te komen van die lelijke kalkaanslag. Daar vertellen we je graag wat meer over.

Kiezen voor waterontharding in huis

In veel regio’s is het drinkwater dat uit de kraan komt nog vrij hard. Om dit op een duurzame manier op te lossen, is het een goed idee om een waterontharder bij je thuis te installeren. Dit speciale apparaat zorgt ervoor dat het water een heel stuk zachter wordt. Hierdoor heb je voortaan nauwelijks meer last van kalkaanslag. Ook is het veel beter voor apparaten als de vaatwasser en de wasmachine, die door het zachte water veel langer zullen meegaan. Ben je benieuwd naar de diverse mogelijkheden van een waterfilter of waterontharder installeren? Bezoek dan zeker sofwatersystems.nl dé water expert en vind hier direct het perfecte model dat past bij jouw gezinsgrootte en je eigen voorkeuren.

Aanbevolen artikelen