Een APK keuring is voor elke auto verplicht. Het hangt af van het type brandstof en de levensduur van de auto hoe vaak deze gekeurd moet worden. Ga je jouw Porsche laten keuren? Breng deze dan naar Porsche APK bij Procar. Je kunt voordelig een periodieke APK keuring uit laten voeren. Het hangt af van welke brandstof de Porsche is voorzien en de leeftijd. Een Porsche is een dure auto. Laat deze dus op tijd keuren om er veilig mee te kunnen blijven rijden.

APK keuren om de zoveel jaar

Jonge benzine, elektrische en hybride auto’s moeten na 4 jaar een APK keuring ondergaan. Daarna weer na 6 jaar en dan na 8 jaar. Na 8 jaar zal de auto van een jaarlijkse keuring moeten worden voorzien. Bij een occasion zie je in het keuringsrapport wanneer de laatste keuring was en hoeveel keuringen deze al heeft gehad. Dan kun je makkelijker inschatten hoe vaak deze gekeurd moet worden. Bij diesel moeten nieuwe auto’s na 3 jaar worden gekeurd. Vervolgens vindt er bij een diesel elk jaar een keuring plaats.

Oldtimers en APK

Bij oldtimers hangt het onder andere af van de leeftijd hoe vaak deze gekeurd moet worden. Oldtimers van voor 1960 hebben meestal geen APK nodig en vallen onder de categorie zeer oude oldtimers van minstens 62 jaar oud. Na 1 januari 1960 hebben auto’s wel een verplichte periodieke keuring nodig en dit hangt af van het type. Voertuigen die minstens 30 jaar zijn en na 1 januari 1960 zijn gebouwd moeten eens per twee jaar van APK worden voorzien. Vanaf 1 januari 2005 is jaarlijkse APK nodig als auto’s ouder zijn dan 8 jaar en jonger dan 30 jaar.

Later keuren of uitstellen?

Een APK is verplicht in Nederland om de weg op te mogen. De keuring kan alleen uitgesteld als je ook direct het voertuig uit het RDW laat uitschrijven. Dan mag je tevens niet meer op de openbare weg rijden. De APK eisen zijn streng voor de algehele veiligheid van het verkeer. Niemand zit op een bestuurder te wachten waarbij de remmen het niet meer doen. Porsche APK bij Procar kan je meer informatie geven over APK.

Aanbevolen artikelen