Het schoonmaken van het kantoor is erg belangrijk. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat werknemers zich beter kunnen focussen op hun eigen werk. De schoonmaak van kantoren wordt niet altijd goed opgemerkt. Dit komt doordat mensen er vanuit gaan dat een kantoor schoon is, zonder zich te bedenken dat er iemand moet zijn die het schoonmaakt. Je kunt het kantoor zelf schoonmaken, maar je kan ook voor specialistische hulp zoeken. Zo houdt Ambiance schoonmaakdiensten zich bezig met kantoren schoonmaken in Tilburg

Positieve eerste indruk 

Het kantoor dient ook als visitekaartje van je bedrijf. Wanneer de klant binnenkomt en ze zien een schone en opgeruimd kantoor, voelen zij zich meer welkom. Ook zien zij dat je zorgt draagt voor het bedrijf en het personeel. 

Goed voor de gezondheid 

Flexplekken is een groeiende trend binnen het bedrijfsleven. Steeds meer mensen maken gebruik van dezelfde werkruimtes en computers. Zeker nu tijdens de corona crisis, is het belangrijk dat de hygiëne op orde is. Wie is er verantwoordelijk voor het schoonhouden van de flexplek? Denk aan het schoonhouden van het bureau, het legen van de prullenbak of de computer. 

Dit geldt niet alleen op kantoren met flexplekken. Ook op kantoren met vaste medewerkers en diensten neemt niet iedereen zijn verantwoordelijkheid. Er zijn veel onderzoeken gedaan die verband leggen tussen de gezondheid van medewerkers en het schoonmaakonderhoud van kantoren. Het heeft bijvoorbeeld een positief effect op kort verzuim van medewerkers. 

Positief humeur 

Een drukke werkdag kan erg vermoeiend zijn. Als de omgeving waarin gewerkt wordt ook nog eens stoffig is, krijg je daar natuurlijk geen extra energie van. Van een schone en opgeruimde werkplek krijg je een goed humeur. Hierdoor neemt de medewerkerstevredenheid toe. 

Verhoging van de productiviteit

Een verhoogde productiviteit is het meest duidelijke effect van schoonmaakonderhoud op kantoren. In een schoon en opgeruimd kantoor worden medewerkers niet gehinderd in hun werk. Hierdoor hoeven ze niet lang te zoeken naar bijvoorbeeld een nietmachine, documenten of facturen.

Aanbevolen artikelen