Veel mensen zullen het gevoel herkennen: je bent helemaal klaar met Nederland. Voor jaren heb je de drang om weg te gaan, om de wereld en jezelf te leren kennen. Thuis lijkt een neverending sleur te zijn van opstaan, studeren, eten en slapen. Je fietst iedere dag dezelfde weg naar school. Je zit iedere dag met dezelfde mensen opgescheept. Vervolgens doe je thuis bij gebrek aan beter iedere dag dezelfde dingen. Je hebt het gevoel dat je stagneert.

In dat geval de beste oplossing om naar het buitenland te gaan. Je kan op vakantie gaan, maar als je echt op avontuur wilt, dan kan je beter voor langere tijd weg gaan. Als je voor langere tijd weg wilt gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld naar een Highschool in Amerika gaan. Daarnaast zou je vrijwilligerswerk kunnen gaan doen. Die twee zijn overigens ook perfect te combineren.

De wereld ligt aan je voeten

Waar wil je exact naar toe? Dat is de eerste grote vraag die je moet beantwoorden. Sommige mensen gaan een tijdje naar een buurland toe, zoals België of Duitsland. Op deze manier is het avontuur niet ver weg: je kan snel weer terugkeren naar huis als je bang bent om heimwee te krijgen. Een of meerdere jaren spenderen in een Europees land heeft zo zijn voordelen: het is niet ver weg, goedkoop en de administratie is relatief makkelijk te regelen. Een lycée in Frankrijk of een weiterführende Schule in Duitsland is echter niet zo avontuurlijk als een highschool in Amerika. Wellicht is het voor jou dus beter om naar Amerika te verhuizen! De Verenigde Staten is echter hét land van progressie, opportuniteiten, avontuur en natuurlijk de fameuze American Dream!

Vrijwilligerswerk?

Stel, je zit op highschool in Amerika, welk vrijwilligerswerk kan je daarnaast gaan doen? In Amerika zijn er ontzettend veel kansen. De highschool in Amerika zelf kan je vaak helpen aan vrijwilligerswerk, maar er zijn ook ontzettend veel mogelijkheden te vinden op internet. Het mooie aan vrijwilligerswerk is dat het ‘instapniveau’ minimaal is: je hebt geen ervaring nodig en je doet veel ervaring op. Enkele voorbeelden van vrijwilligerswerk zijn; taaltutor in een tweede taal die je spreekt, ouderen helpen, gids in een museum of een stad, bijles geven aan andere in de highschool in Amerika en nog veel meer. 

Aanbevolen artikelen