Als je aan tien mensen vraagt hoe hun perfecte werkruimte eruit ziet krijg je waarschijnlijk tien verschillende antwoorden. Het is dus totaal verschillend voor alle werknemers die er werkzaam zijn en wat voor soort bedrijf het is. Werknemers vinden het steeds vaker belangrijk dat ze in een fijne omgeving met gezellige collega’s werken dan dat ze de baan uitkiezen die het meeste verdient. 

Zorg voor een veilige werkruimte

Een van de eerste eisen aan een fijne werkomgeving is het hebben van een veilig gevoel. Dit kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo kun je er goed aan doen door je kantoorbeveiliging door SERIS te laten uitvoeren. Dit betreft de fysieke beveiliging van het pand, door het plaatsen van camera’s, alarmsystemen en bijvoorbeeld toegangscontroles. Een ander niveau van veiligheid is dat werknemers alles durven zeggen wat ze denken. Dit kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf productiever is. Zo durven werknemers tijdens belangrijke vergaderingen input te geven en dragen ze tijdens de wekelijkse brainstormsessie hun steentje bij. 

Voldoende daglicht en een mogelijkheid om naar buiten te kijken

Uit recente onderzoeken blijkt dat mensen die meer toegang hebben tot daglicht beter slapen, meer bewegen en een betere kwaliteit van leven hebben. Dit kan leiden tot meer productiviteit op de werkplek. Daarnaast kan een mogelijkheid om naar buiten te gaan of uitzicht hebben op de omgeving leiden tot meer motivatie en inspiratie.

Een opgeruimde werkomgeving

Het is geen geheim dat een overzichtelijke en opgeruimde werkplek ervoor zorgt dat werknemers productiever zijn. Dit zie je ook terug bij gigantische fabrieken zoals die van DAF. Dit heeft te maken met ‘Lean Management’. Hierbij worden verschillende stappen binnen een proces geoptimaliseerd. In dit geval is een werknemer niet genoodzaakt eerst op zoek te gaan naar bijvoorbeeld een pen of laptop maar kan hij of zij direct aan de slag.

Goede inrichting

Zorg naast een opgeruimde werkplek voor veel groen, ruimte en bijvoorbeeld voor ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen. Dat laatste kan het ziekteverzuim van het personeel drastisch terugdringen. Bij deze prachtige inrichting hoort ook een juiste temperatuur. Niemand werkt toch graag in de kou of intense hitte?

 

Een hoop tips op een rijtje, volgens ons zijn het juist toepassen van beveiligingsopties het belangrijkste.

Aanbevolen artikelen