Iedere rijschool heeft andere lesauto’s. De ene rijschool zweert bij het ene merk, terwijl de ander liever het andere merk heeft. In dit artikelen gaat er gekeken worden naar wat belangrijk is in een lesauto en wat een auto een goede lesauto maakt. 

Waar hou je rekening mee?

De eerste vraag is: Wat is de definitie van de beste auto? We zijn vaak van mening dat de beste lesauto betrouwbaar moet zijn. Als je vaak pech hebt met je lesauto, gaat dit ten koste van je omzet en dit moet je niet hebben. Ook moet een lesauto zuinig zijn. Hoe zuiniger de auto is, hoe meer jij aan het einde van de maand over hebt. Andere belangrijke punten zijn comfort en veiligheid. Een rijinstructeur zit soms wel acht uur achter elkaar in de auto en dan is het mooi meegenomen als de auto comfortabel zit. Bij RP Automotive hebben ze een groot aanbod in zuinige en comfortabele auto’s.

De veiligheid

Het is beter om voor een nieuwe of jong gebruikte lesauto te gaan dan voor een oude auto. Crashtests en andere veiligheidstesten zijn de afgelopen jaren veel strenger geworden, dus de nieuwere auto’s zijn hierdoor ook veiliger. Dit leidt tot veiligere voertuigen op de weg. Vooral ouders van de leerlingen vinden een veilige auto belangrijk. Zorg er dus voor dat jouw lesauto deze veiligheid kan bieden. 

Een zuinige lesauto

Een ander voordeel van nieuwere auto’s is dat ze vaak zuiniger zijn dan oude auto’s. Dit geldt vooral voor moderne dieselmodellen. Diesel is voor veel rijscholen de meest interessante optie als het gaat om brandstof. Dit kan in de toekomst misschien veranderen wanneer elektrische auto’s goedkoper gaat worden en er grotere accu’s komen. Een zuinigere auto zorgt ervoor dat jij meer over hebt aan het einde van de maand, dus daarom houden veel rijschoolhouders hier rekening mee.

Aanbevolen artikelen