Een advocaat voor bedrijfsrecht is een juridisch specialist, die zich bezighoudt met conflicten die zich voor kunnen doen in het bedrijfsleven. Het is goed om voor een gespecialiseerde advocaat te kiezen bijvoorbeeld uit het advocatenkantoor in Oudenbosch, omdat deze persoon dan echt alles over een bepaald onderwerp weet. Bij zaken rond arbeidsrecht gaat het vaak om conflicten tussen werknemer, werkgevers en/of vakbonden. Bij bedrijfsrecht is er juist vaak onduidelijkheid rond bedrijfsovernames, faillissementen of het beginnen van nieuwe bedrijven. Dit zijn dus echt twee verschillende dingen. Wil je meer weten over bedrijfsrecht? Lees dan zeker even verder. 

Wat doen een bedrijfsrecht advocaat? 

Een advocaat die gespecialiseerd is in bedrijfsrecht heeft als hoofdtaak alle juridische kwesties afwikkelen die bij bedrijven horen. Denk aan het opstarten van een bedrijf, een faillissement of een overname. Een advocaat voor bedrijfsrecht kan bedrijfsleiders, managers, bestuursvoorzitters maar ook gedupeerden van faillissementen – zoals toeleveranciers die niet betaald hebben gekregen of gedupeerde aandeelhouders – van juridisch advies voorzien en bijstaan in de rechtszaal, mocht er sprake zijn van een gerechtelijk proces. 

Waarom zou je een bedrijfskundige advocaat inhuren? 

Wanneer je als ondernemer, aandeelhouder of wellicht als grote klant te maken krijgt met problemen rond een bedrijf, dan is het als ‘leek’ moeilijk in te schatten waar je rechten en plichten liggen. Mogelijk heb je een grote bestelling gedaan bij een bedrijf dat helaas failliet is verklaard. Je bent je investering kwijt en hebt de producten of diensten waarvoor je hebt betaald niet geleverd gekregen. Een juridisch specialist op het terrein van arbeidsrecht kan je dan adviseren en assisteren om een proces aan te spannen, om zo alsnog te krijgen waar je recht op hebt. Een voordeel van dit type advocaten inschakelen, is dat je dan een aanzienlijk grotere kans hebt op financiële compensatie, al dan niet gedeeltelijk of geheel, dan wanneer je de kwestie zelf probeert uit te zoeken. Ten slotte wordt je door de betreffende advocaat tijdens de gerechtelijke procedure goed van advies voorzien en geholpen. Je hoeft het dus niet alleen te doen!

Aanbevolen artikelen