Niet iedereen slaapt in dezelfde houding elke nacht. Sommige mensen zijn een groot fan van slapen op hun zij (en zweren daarbij, hoewel ze dan daarna elke ochtend klagen over de pijn in hun rug), anderen houden het bij het slapen op de rug. Er zijn zelfs mensen die het prettig vinden om op hun buik te slapen, terwijl dat juist een van de meest oncomfortabele slaapposities is. Naast deze drie bekende vormen, zijn er nog vele andere soorten houdingen waarin mensen slapen. Elke positie zegt iets over de individu. Welke betekenis heeft jouw favoriete slaaphouding? Wij leggen het voor je uit in dit artikel.

Dit zegt je slaaphouding over jou

Er zijn verschillende factoren die je slaaphouding kunnen beïnvloeden, zoals het soort matras, het soort hoofdkussen of je persoonlijkheid (er zijn daadwerkelijk onderzoeken gedaan naar hoe jouw slaaphouding iets zegt over je persoonlijke karakter). Als je bijvoorbeeld een veerkrachtig matras hebt, zoals een natuurlatex matras van Una Matras, dan kan het zo zijn dat je graag in een comfortabele positie slaapt, zoals de foetushouding. Daarnaast bepaalt het soort kussen ook hoe je het beste slaapt, want het kussen corrigeert jouw houding ‘s nachts.

Foetushouding, rugslaper of buikslaper

Maar wat zegt jouw slaaphouding over jou? De zogenoemde, bekende foetushouding is een positie waarin de meeste vrouwen slapen. Volgens onderzoeken betekent dit dat als mensen in zo’n positie slapen dat dit soort mensen stoer overkomen, maar eigenlijk zeer gevoelig zijn. Slaap je graag op je rug? En heb je dan vaak je armen recht naast je? Deze ‘blok’-houding toont indirect aan dat je een sociaal persoon bent die het makkelijk vindt om met anderen mensen op te trekken. Dit geldt ook een beetje voor de veel minder bekende zeesterrenpositie: zulke mensen vinden het makkelijk om naar anderen luisteren en om hen te helpen. Om deze reden maken zij goede vrienden. Veel mensen slapen ook op hun buik, dit zijn mensen die niet bang zijn om een beetje risico te nemen en die graag ‘in control’ zijn. Hoe je ook slaapt, een goed matras is natuurlijk erg belangrijk om jouw ideale slaaphouding te ondersteunen.

Aanbevolen artikelen