Wat geef je een vader die al zoveel heeft? Vaderdag komt weer steeds dichterbij en dan is een vaderdagcadeau iets waar je over na gaat denken. Het kan zijn dat je dit jaar niet zoveel inspiratie hebt en dan kan dit artikel jou nog wel eens verder helpen. Lees dus zeker verder als je nog niet zo goed weet wat jij je vader dit jaar gaat geven. 

Ga voor een persoonlijk cadeau

Eén van de dingen die elke ouder erg leuk vindt om te krijgen is een persoonlijk cadeau met een lieve boodschap.

Samen met je kind kan je eenvoudig een oorkonde maken voor ‘De beste vader’. Hoe persoonlijker je het maakt, hoe leuker. Laat je kind bijvoorbeeld invullen wat hij allemaal leuk vindt aan zijn vader. Pas de tekst aan aan de leeftijd van je kind, een paar ideeën: ‘Wat ik het leukste vind om met papa te doen: …..’ ‘Wat papa het beste kan koken: ….’, ‘Wanneer ik papa grappig vind: …’ enz. Als je je echt creatief voelt kan je nog een mooie lijst maken samen met je kind, maar je kan ook snel weer naar buiten gaan om van de zon te genieten.

2. Ontbijt op bed voor vaderdag: bacon-boeket

Een beetje over the top misschien, maar zeker origineel: een bacon-boeket bij het ontbijt. Een uitgebreide instructie vind je op het blog Our best bites, als je een heel boeket teveel werk vindt is het ook erg leuk om één of twee bacon-roosjes bij het Vaderdagontbijt te presenteren. Eitje erbij, toast en een glaasje versgeperste jus d’orange: succes gegarandeerd.

3. Je Vaderdag cadeau mooi inpakken

Een leuk ingepakt cadeau is nog leuker om te geven. Er wordt wel eens gezegd dat je cadeaus voor mannen net zo goed in een oude krant kan verpakken, maar voor de vaders die wel oog hebben voor de verpakking: op het blog van Peek Inside kan je grappig Vaderdag-inpakpapier downloaden met snorren (zie foto bovenaan). Je kan het ontwerp zelf downloaden en uitprinten.

4. Hét vaderdag cadeau: een gezellige barbecue

Niet echt een cadeau, maar het is dit jaar eigenlijk geen optie om níét te gaan barbecueën op vaderdag. Het is eindelijk mooi weer, voor zondag is volop zon voorspeld. Vergeet niet voor de kinderen marshmallows te halen, en misschien vinden ze het leuk om zelf aardappels in aluminiumfolie te poffen, al vanaf een jaar of twee kunnen kinderen zelf een aardappel inpakken in folie. Lekker met crème fraiche en bieslook, nog lekkerder met een plakje gerookte zalm. (foto: Philippa McKinlay)

5. Sport

Doet je vader aan een sport? Zoek dan een leuk accessoire uit wat bij die sport past en verras hem daarmee op zijn speciale dag!

Houdt je vader bijvoorbeeld van golf? Misschien is een golfheadcover dan wel het perfecte cadeau!

Bonus: een gepersonaliseerd boek

Toch een cadeautje dat iets langer meegaat? Via YourSurprise kun je het Ollimania XXL boek laten personaliseren met de naam van papa. Dat kan door enkel de naam op de kaft aan te passen, maar er is ook een mogelijkheid dat je door het hele boek de naam kan aanpassen. Het boek staat vol grappige verhalen en bevat ook een oorkonde voor de beste vader van de wereld.

Aanbevolen artikelen