Parkeren met een aanhanger is natuurlijk anders dan zonder een aanhangwagen. Dit is een lastigere opgave dan zonder een aanhanger. Het is belangrijk dat je dit goed doet. Zo kan je ongelukken en botsingen voorkomen. Ben jij nou op zoek naar aanhangwagens? Van Laar Aanhangwagens staat dan voor je klaar! Zo kan jij gebruik maken van een aanhanger, maar zorg er wel voor dat je veilig en voorzichtig rijdt. Lees het artikel verder om de ultieme tips te krijgen over het parkeren met een aanhanger.

Waar is het toegestaan om met een aanhanger te parkeren?

Deze vraag is natuurlijk belangrijk om eventuele boetes te voorkomen. Een aanhanger wordt vaak voor een paar dagen gebruikt, dus je zal de aanhanger ergens moeten parkeren. Het is toegestaan om in Nederland maximaal drie dagen de aanhanger te parkeren op de openbare weg. Dit is toegestaan op plekken waar het toegestaan is om te parkeren. Als je de aanhanger wilt parkeren binnen de bebouwde kom gelden er strengere regels. Je mag in de bebouwde kom niet een aanhangwagen parkeren van meer dan zeven en een half ton langer dan acht uur op de openbare weg. Het ligt er dus aan waar jij jouw aanhanger wilt parkeren. Bij uitzonderingen kun je dat zien aan de borden langs de parkeerplekken. Er gelden verschillende regels per gebied. Het is wel toegestaan om jouw aanhanger op privé gebied te parkeren. 

Aanhangers met reclame

Wil je een aanhanger parkeren met reclame erop, met als doel om te adverteren? Dan gelden hier ook weer andere regels voor. Deze aanhangwagens mogen maar slechts drie uur geparkeerd staan achter elkaar binnen 24 uur. Het is dus niet mogelijk om een aanhanger met reclame voor langer dan drie uur te parkeren. Dit is wel mogelijk wanneer je de aanhanger op eigen terrein plaatst. Op jouw eigen terrein kan je zelf bepalen hoe lang de aanhanger blijft staan.

Moet je ook parkeergeld betalen voor jouw aanhanger?

Of je voor jouw parkeerplek moet betalen, is afhankelijk van de plek waar jij wilt parkeren. Als de aanhanger aan de auto gekoppeld is, hoef je geen extra parkeergeld te betalen. Parkeer je de aanhanger los van de auto, dan betaal je wel extra voor de aanhanger. Dit is ook zo wanneer je alleen de aanhanger wilt parkeren. Dan betaal je er natuurlijk ook voor.

Aanbevolen artikelen