Een tuin waar iedereen zomaar in kan kijken is niet erg fijn. Je wilt immers in alle rust kunnen genieten van je tuin, zonder pottenkijkers. Gelukkig zijn er best wat opties om wat privacy aan je tuin te geven. In dit artikel vertellen we je daar wat meer over.

 

De beste oplossing om wat privacy in je tuin te brengen, is het neerzetten van een tuinafscheiding. Er zijn behoorlijk wat verschillende tuinafscheidingen en de een zorgt voor wat meer privacy dan de ander. Hieronder zullen we er een paar voor je opsommen. 

De beukenhaag

De beukenhaag is één van de populairste groene tuinafscheidingen in Nederland. Dat is niet zo gek want de plant kan in vrijwel iedere grond staan en groeit, bij een goede verzorging, mooi hoog en dicht. Zo kan niemand je tuin meer in kijken. De bladeren van de beukenhaag worden in de winter wel bruin en ze verdorren, maar ze blijven wel aan de plant hangen, waardoor je ook in de winter redelijk veel privacy hebt. Daarbij is de haag gewoon een plant en is het een perfecte nestelplek voor vogels en dergelijke. Je tuin krijgt er dus niet alleen meer privacy van, je tuin wordt er ook groener van en je krijgt waarschijnlijk meer vogels in je tuin. Een beukenhaag is daarbij niet zo duur. Weten wat een beukenhaag kost? Check dan beukplanten.nl.

Een andere haag

Natuurlijk is de beukenhaag niet de enige optie voor het zetten van een groene tuinafscheiding. Er zijn nog behoorlijk wat andere hagen te vinden. Ten eerste kun je de groene beukenhaag ook in een rode variant kopen. Deze is wat duurder, omdat de rode kleur wat zeldzamer is, maar verder is het ook een hele mooi plant.

 

Verder kun je kiezen voor bijvoorbeeld een taxushaag, of een hulsthaag. Deze twee hagen blijven ook het hele jaar door groen, waardoor je het hele jaar door privacy hebt. Je kunt ook voor een bamboehaag kiezen, al is dat wat ingewikkelder en kost het wat meer onderhoud. Weet je niet zo goed welke haag bij jou past? Vraag dan eens een hovenier of tuincentrum om advies.

Een schutting

Wil je liever iets wat totaal geen onderhoud kost, dan kun je het beste voor een houten schutting kiezen. Zo’n schutting zorgt dankzij het hout toch voor een redelijk natuurlijke aanblik en dat past vaak goed bij de tuin. Een schutting is ook helemaal dicht, waardoor je geen last hebt van pottenkijkers. Je kunt er tegenwoordig zelfs voor kiezen om je schutting te laten isoleren, zo heb je ook geen last meer van omgevingsgeluid.

 

Hagen-planten.nl

Aanbevolen artikelen