Ruimte, het lijkt wel alsof we er nooit genoeg van hebben. We halen behoorlijk wat trucjes uit om toch wat meer ruimte in ons huis te creëren. Het een werkt daarbij beter dan het ander. In dit artikel geven we je daarom een paar tips die je zeker goed kunnen helpen met het creëren van ruimte in je huis.

 

Ruimte is erg waardevol. Hoe meer ruimte je huis heeft, hoe meer wooncomfort immers. Daarbij kun je in ruimte spullen opslaan. Zo kun je bijvoorbeeld een extra kast kwijt als je de ruimte goed benut. 

Plaats een nieuwe ruimte

De beste manier om meer ruimte in je huis te creëren is om letterlijk een nieuwe ruimte te plaatsen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een prefab aanbouw te laten plaatsen. Van deze extra ruimte kun je bijvoorbeeld een opslagruimte maken. Plaats hier een aantal kasten en je kunt er enorm veel spullen kwijt. Als je de ruimte goed indeelt, kun je deze ook nog voor iets anders gebruiken, zoals een kantoor. De ruimte heeft dan een dubbele functie; je hebt dan meer leefruimte en meer opslagruimte. 

Ruim goed op

Het klinkt misschien wat irritant, maar door simpelweg goed op te ruim en en niet al te veel spullen te bewaren, kun je enorm veel ruimte besparen. Zorg daarbij wel voor voldoende opslagruimte. Zorg ervoor dat je genoeg kasten hebt, en zoek ook andere slimme opslagruimtes, zoals bijvoorbeeld een opslag in een poef, of onder het zitstel van de bank. 

Deel je huis logisch in

De indeling van een ruimte kan enorm veel effect hebben op de ruimte die je vervolgens overhoudt. Zo kun je je meubels op een bepaalde manier wegzetten, waardoor de kamer veel groter lijkt dan wanneer je ze op een andere manier wegzet. Wanneer je dus besluit een ruimte (opnieuw) in te delen, is het slim om te kijken wat het efficiëntst is. Wat zorgt ervoor dat je voldoende ruimte overhoudt? Probeer verschillende opties en zet je meubels dan ook op verschillende manieren neer.

Aanbevolen artikelen