Een tuin waarbij alleen het gras gemaaid hoeft te worden, maakt het eenvoudig om te bepalen waar je moet beginnen. De meeste tuinen zijn niet zo simpel in onderhoud omdat ze ook een terras hebben, een aantal planten en misschien zelfs een paar bomen. Wanneer je laat in het voorjaar als het weer mooi is, weer begint met het doen van klusjes buiten nadat je de hele winter er niet naar om gekeken hebt, is er vaak veel dat aangepakt moet worden. Meestal zal je eerst spullen van roundup nodig hebben om het overwoekerde terras aan te pakken, zodat je gelijk weer buiten kunt zitten wanneer de temperatuur dit toelaat. 

 

Groene aanslag tussen de tegels vandaan halen 

Het is vaak lastig om tegels onbegroeid te houden. Er zijn tal van tuinen waarin het verwijderen van groene aanslag op de tegels en het wieden van onkruid als is opgegeven. Dit mag niet het lot worden van jouw terras. Er zijn tal van goede middelen die je kunt gebruiken om de aanslag van de tegels los te krijgen en eenvoudig weg te vegen. In een mooi verzorgde tuin blijft het groen binnen de grenzen van de stukken land die je daarvoor hebt aangewezen. Bezoekers die langskomen zal het dan ook meteen opvallen wanneer er begroeiing is op een plek waar dat niet hoort. Indien je dus binnenkort een tuinfeestje organiseert is het zeker aan te bevelen onderhoud in de tuin te doen. 

Wat moet je doen voor gezond gras? 

Iedereen die echt gras op z’n domein heeft zal in verhouding met de rest van de tuin veel tijd moeten besteden aan het onderhoud hiervan. Naast dat het gras snel groeit en zeker wekelijks gemaaid zal moeten worden om het op een gewenste hoogte te houden, zal er ook onderhoud verricht moeten worden om te zorgen dat het gras gezond blijft. In de bodem van de achtertuin zitten vaak niet voldoende voedingsstoffen om de sprieten het hele jaar door groen te houden. Daarom zal er op bepaalde momenten in het jaar bemest moeten worden. Daarnaast werkt ook kalk goed om gras mee van voeding te voorzien. 

 

Efficiënt planten bewateren 

Wanneer een tuin veel oppervlakte heeft zal het meer moeite kosten om het groen erin water te geven. Periodes waarin het amper regent komen helaas best veel voor en zijn de reden dat je zelf dagelijks planten op je terrein zal moeten bewateren. De eerste stap in het verbeteren van het proces is de overstap van een gieter naar een tuinslang. Dit scheelt veel tijd. Er valt meer tijd te besparen door een sproeisysteem te installeren. Wanneer je hiervoor kiest ben je natuurlijk niet zelf meer tuinonderhoud aan het doen, maar laat je je tuin onderhouden. Het laatste wat je wilt is dat je verrast wordt met een hoop extra werk wanneer het in de zomer stopt met regenen. 

 

Mooie planten met plantgeleiders 

De planten die je in de tuin hebt schaf je meestal aan wanneer ze nog klein zijn of uit een zaadje moeten komen. Het is vervelend wanneer de takken over tijd alle kanten opgroeien, waardoor je genoodzaakt zal zijn bijna alle takken af te snoeien. Dit zijn de takken waar je maanden op gewacht hebt tot ze een zekere lengte te laten bereikt hadden. Met plantgeleiders kun je ze wel de kant op laten groeien die jij wilt, bijvoorbeeld tegen de schutting aan. Op deze manier kun je jouw tuin vormgeven op de wijze die je in je hoofd had zonder dat de natuur roet in het eten gooit.   

Aanbevolen artikelen