U heeft verplichte klussen in huis maar u heeft ook zogeheten ‘Do-It-Yourself-projecten’. Een Do It Youself project is vaak leuk, u maakt iets wat u óók kant-en-klaar kunt kopen. Met epoxy werken klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Werken met epoxy is heel makkelijk en leuk. Met de medium epoxy van epoxyshop wordt het u makkelijk gemaakt, hiermee kunt u gemakkelijk resin art maken.

Resin art zelf maken

Hoe leuk is het om zelf kunst te maken van epoxy, het is erg eenvoudig en ziet er professioneel uit. U mengt eerst de epoxy, deze roert u 3 minuten lang dezelfde kant op, het is belangrijk dat u de componenten goed mengt. Voeg nu de pigmenten aan de mengbekers toe en roer deze goed door. Zorg ervoor dat u de hoeveelheid vloeistof gelijkmatig verdeelt over het oppervlak. Wanneer u alle gewenste vormen heeft gegoten, kunt u het oppervlak licht bewegen, zorg er wel voor dat u het kunstwerk weer waterpas terug zet. Zo maakt u een heel erg mooi uniek kunstwerk.

Unieke sieraden maken met epoxy

Bent u ook zo gek op sieraden en wilt u zelf uw sieraden maken, dan is epoxy ideaal voor u want hier maakt u unieke sieraden mee. Epoxy is een uitstekend middel om sieraden van te maken, doordat u het vloeibare mengsel in iedere gewenste vorm kunt gieten. Belangrijk is bij het maken van uw eigen sieraad, dat de epoxy een heldere, vloeibare substantie wordt,. Heeft u het goed gemengd en laten rusten op kamertemperatuur, dan kunt u er eventueel kleurtjes aan toevoegen. Wilt u echt unieke sieraden maken dan kunt u ook losse elementen zoals metallic flakes, schelpjes of glitters toevoegen aan de transparante epoxy hars.

Uw eigen epoxytafel maken

Een epoxytafel wordt steeds populairder, de tafel bestaat uit twee of meer losse stukken hout met daarin in het midden gekleurd epoxy hars. Een epoxytafel is ook gemakkelijk zelf te maken, u kunt een epoxy salontafel maken maar ook een grote familietafel. Eerst kiest u het hout waarin de epoxy gegoten wordt. Het is belangrijk om de epoxy giethars volgens de gebruiksaanwijzing te mengen en kleurpigment toe te voegen. Begin met een klein beetje kleurstof en voeg voorzichtig meer toe tot u de gewenste kleur heeft. Hierna kunt u vervolgens de epoxy in de mal gieten, tussen het hout. Voeg telkens op het einde kleine beetjes toe om de controle te houden. U wilt natuurlijk niet dat de gekleurde epoxy over de rand stroomt. De giethars moet twee weken drogen, dan kan het hout geschuurd worden en afgewerkt worden met houtolie of een UV-bestendige topcoat eraan toevoegen. U heeft nu een prachtige epoxytafel helemaal naar uw eigen wensen. Zo makkelijk is het om een epoxy tafel te maken, probeer het nu zelf!

Aanbevolen artikelen