De industriële woonstijl is de laatste tijd erg populair en je ziet het ook in veel woningen terugkomen. Deze woonstijl geeft een stoere uitstraling en het robuust wonen staat hierbij centraal. In dit artikel ga ik je wat handige tips geven die je kunnen helpen bij het inrichten van je woning op een industriële manier.

Materialen

Bij het robuust wonen komen verschillende materiaalsoorten sterk naar voren. Zo zie je vaak de materialen steen, staal, beton, hout, glas en koper terugkomen binnen de industriële stijl. Deze materialen zijn zo populair binnen deze stijl, omdat ze een robuuste en stoere uitstraling hebben. Om deze reden passen deze materialen perfect binnen de stijl. De materialen worden vaak in verschillende accessoires en meubels verwerkt. Zoals een houten robuuste eettafel, een stalen lamp, een koperen klok of een bijzettafel met een glazen blad.

Kleuren

Net als materialen staan er ook verschillende kleuren centraal bij de woonstijl. Vooral de basiskleuren grijs, zwart, wit, bruin, groen en blauw zie je vaak terug in de industriële woningen. Deze kleuren zien er ook vrij stoer uit dus ook dit combineert hier goed mee. Als je het net iets zachter wilt maken zijn de kleuren licht roze en beige ook erg geschikt. Ook het materiaal staal en koper geven een zilveren of bronzen kleur af in je woning.

Meubels die passen bij de woonstijl

Er zijn ook bepaalde meubels die goed binnen de robuuste stijl passen. De vintage stoelen zijn erg populair. Ook houten of stalen stellingkasten doen het altijd goed binnen deze woonstijl. Door accessoires toe te voegen die bij jou passen maak je je woning persoonlijk en dit is essentieel voor een sfeervol huis. Denk bij accessoires bijvoorbeeld aan bijpassende planten, potten of andere vintage vondsten. Je hoeft ook niet alles in je woning aan te passen aan deze stijl. Een aantal meubels of elementen kunnen al zorgen voor een robuuster interieur.

 

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de tips die ik hierboven genoemd heb en dat je er mee aan de slag kunt om je woning een stoerdere uitstraling te geven.

Aanbevolen artikelen