Wanneer je gaat verhuizen of je je interieur zat bent en hebt besloten je huis een makeover te geven, zijn er verschillende dingen die je kunt aanpassen aan je huis. Veel mensen denken meteen aan nieuwe meubels. Er zijn echter veel meer opties om je huis een andere look te geven. Er zijn weinig mensen die het onderdeel zien dat de meeste sfeer geeft in een huis; de muren. Zo geeft een groene muur hele andere sfeer dan een witte muur. De laatste jaren zijn accentmuren heel erg populair geworden. Van een Anselm Oome – Kurkwand tot een Peel en Stick Muur. Er zijn veel manieren voor een leuke accentmuur in huis. In dit artikel zal worden toegelicht waarom je een kurkwand zou maken in je woning.

Praktische voordelen

Veel mensen denken meteen aan de uitstraling of sfeer van een kurkwand, maar een kurkwand heeft ook veel praktische voordelen. Om te beginnen is een kurkwand warmte- en geluidsisolerend. Er zitten miljoenen luchtcellen in kurk, daardoor is een kurkwand van nature isolerend. Ook zorgt een kurkwand er door het isolerende effect voor dat het warm blijft in huis in de winter. Ook is een kurkwand duurzaam en klimaatbewust. Een kurkwand gaat namelijk lang mee en de kwaliteit zal niet afnemen. Daarnaast neemt kurkeik veel meer CO2 op dan een boom die ontdaan is van schors.

Interieur

Naast de praktische voordelen is een kurkwand passend in ieder interieur. Een kurkwand heeft een neutrale kleur en er zijn veel mogelijkheden voor kurken wandbekleding. Voor ieder interieur is er dus een passende kurkwand te vinden. Je hebt bijvoorbeeld neutrale kurk, maar ook wandtegels. Deze hebben allebei verschillende effecten. Daarnaast kun je een kurkwand prikken met leuke foto’s en herinneringen. Dit maakt de sfeer in jouw huis persoonlijker en gezellig. Kurk heeft tevens een herstellende werking. Hierdoor gaan de gaatjes van het prikken automatisch dicht.

Aanbevolen artikelen