Wil je graag een veranda in de tuin, maar weet je niet goed wat de kosten zijn? Hoe duur je veranda wordt, dat is afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel vertellen we waar je rekening mee moet houden en wat een veranda goedkoper of duurder maakt.

Open of dicht

Een open veranda is een hele stevige terrasoverkapping, waar je in het hoogseizoen heerlijk van kunt genieten. Ook bij goed weer tijdens het voor- en najaar kan het fijn zijn om in de open veranda te zitten. Het hele jaar genieten van je tuin, dat doe je door een schuifwand te kopen bij Verandaglas; er is een brede keus uit glassoorten zoals helder en getint en je kunt kiezen voor het aantal rails. Het soort glas, de dikte, de mate van isolatie en het aantal rails zijn van invloed op het prijskaartje van een veranda met glazen wanden; een dichte veranda is door het plaatsen van de schuifpuien altijd duurder dan een open veranda.

Materiaal

Hoe duur of goedkoop jouw veranda uiteindelijk wordt, is mede afhankelijk van het soort materiaal waarvan de veranda gemaakt is. Zo zijn er stalen veranda’s, veranda’s van aluminium en houten veranda’s en ze hebben ieder hun eigen prijsklasse. Wanneer je gaat bepalen welk materiaalsoort je wilt gebruiken, doe je er goed aan om het onderhoud in acht te nemen. Zo kost een houten veranda meer werk om goed bij te houden, omdat hout gevoelig is voor beschadigingen en vocht en heb je met een veranda van aluminium bijna geen onderhoud. Een veranda waar je bijna geen onderhoudskosten aan hebt is dan op de lange termijn goedkoper, ook als de aanschaf meer geld kost.

Laten plaatsen of zelf monteren?

Een andere factor die een rol speelt bij de prijsbepaling van een veranda, is of je de montage uit handen geeft of zelf doet. Het voordeel van de montage zelf op je nemen, is natuurlijk dat het plaatsen van de veranda minder geld kost. Een nadeel daarvan is, dat het monteren van een veranda – zeker een veranda met glazen wanden – erg nauw komt. Alles moet dusdanig aansluiten dat er geen vocht, regen of toch naar binnen komt of tussen de ramen komt. Wil je zeker weten dat de veranda goed geplaatst wordt, dan laat je dit het beste door professionals doen; houd er dan rekening mee dat je veranda wat duurder wordt.

Aanbevolen artikelen