Vocht wat zit in jouw kruipruimte of kelder kan leiden tot vervelende problemen bij jou thuis. Vochtproblemen kunnen ontstaan door verschillende dingen. Wat die dingen zijn en waarom je er snel bij moet zijn met vochtspecialist Alpha Vochttechniek, lees je in dit artikel. Lees dus zeker even verder als je meer te weten wilt komen over dit onderwerp. 

De waterdruk

Een kelder bevindt zich onder straatniveau en daar is meestal sprake van waterdruk door grondwater. Het water zoekt dan de weg met de minste weerstand en daardoor kan de waterdruk op de vloeren of muren van een pand heel hoog worden. Dit noemen ze in deze branche ook wel een lekkage of doortrekkend vocht. 

Hoe herken je een vochtprobleem in de kelder?

Wanneer er een vochtprobleem optreed, zul je dit herkennen op de zwakke plekken in de kelder. Denk aan de naden tussen de wanden onderling en de naden tussen de wanden en de vloeren. Wanneer de waterdruk te hoog wordt en de kelder hier niet tegen behandeld is, zal het vocht een weg in de kelder vinden en zal er dus vochtschade ontstaan. 

Teveel oppervlaktewater

Oppervlaktewater, denk bijvoorbeeld aan regenwater dat zich vanaf straatniveau een weg naar beneden zoekt kan leiden tot schade aan muren en kelders van gebouwen. Het water komt dan vanaf de oppervlakte naar beneden langs de muren van een huis of ander gebouw. Wanneer dit erg veel water is en wanneer het hoog genoeg is, trekt het water in de muren en vloeren van jouw kelder. Dit zou voorkomen kunnen worden met hulp van Alpha Vochttechniek. 

Aanbevolen artikelen