Wil jij al een hele tijd een E-Chopper kopen? Dat is niet vreemd; een E-Chopper heeft alle voordelen van elektrisch rijden, maar ziet er wel uit als een originele motor. In dit artikel lees je op welke zaken je moet letten als je een E-Chopper aan gaat schaffen; zo weet je zeker dat je de juiste koopt!

De juiste winkel

Wanneer je ervoor gekozen hebt om een E-Chopper aan te schaffen, doe je dit het beste bij een winkel die gespecialiseerd is in e-bikes. Jouw e-chopper in Delft koop je daarom bij een winkel zoals EZ Chopper. Hier hebben ze naast verschillende soorten e-bikes, ook een hoop deskundigheid in huis! Zij zorgen ervoor dat jij de e-bike die het beste bij je past aanschaft en dat je na aankoop alles weet van veilig rijden op een E-Chopper, hoe de e-bike oplaadt en hoe je ervoor zorgt dat jouw nieuwe aanwinst zo lang mogelijk mee gaat. 

Maak een testrit

Een ander voordeel van het kopen van je E-Chopper in een goede winkel, is dat je de verschillende modellen kunt uitproberen door testritten te maken. Zo ontdek je welke soort E-Chopper het lekkerste rijdt en het beste past bij jouw wensen. De modellen die je doorgaans kunt kopen, zijn de Easy Rider, Bobber en een e-bike in de Harley Davidson-stijl. Probeer alle modellen gewoon eens uit en bepaal zo welke jij gaat kopen; het is een grote investering die je doet en je wilt natuurlijk zeker weten dat je het juiste model aanschaft!

Goed onderhoud

Naast factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van je ez-chopper, zijn er ook wat zaken die je moet weten met betrekking tot het onderhoud van jouw e-bike. Zo is het belangrijk om je accu tussendoor goed op te laden en deze dus niet volledig leeg te laten lopen. Dat voorkomt dat je snel een nieuwe accu aan moet schaffen, wat veel geld kost. Ook wanneer je de e-scooter een tijdje in de schuur laat staan, omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat, doe je er goed aan om de accu te ontkoppelen en op een droge plek te bewaren. 

Verder is het belangrijk dat je de scooter goed schoon houdt; net als bij een auto kan opgebouwd vuil ervoor zorgen dat er onderdelen kapot gaan. Een laatste tip met betrekking tot het onderhoud van je E-Chopper: stel de onderhoudsbeurt niet uit! Volg jij deze ‘e-scooter geboden’, dan geniet je er jarenlang optimaal van zonder hoge kosten.

Aanbevolen artikelen