Tilburg is een stad met een rijke historie. Het centrum is heel ouderwets met klassieke tinten eraan. Dit geeft een gezellig gevoel als je in de stad rondloopt. Maar wat zijn nou de leukste dingen die je in Tilburg kunt doen? Daar kom je achter tijdens het lezen van dit artikel.

 

Spoorpark

Tilburg staat er om bekend dat het centraal station niet echt veel voorstelt. Dit klopt ook. Het ziet er van de buitenkant wel mooi uit, maar van binnen geeft het niet echt een gevoel dat je op een centraal station bent. De omgeving rond het station zag er ook niet al te mooi uit. Alles was vervallen en verwaarloosd. Daarom besloten de inwoners van het gebied om een nieuwe functie aan het oude spoor- en industriegebied te geven. Eind 2019 was dit initiatief werkelijkheid geworden: Spoorpark Tilburg werd geopend. Er is nu genoeg ruimte om lekker te picknicken, kamperen, sporten en uit eten te gaan in een van de restaurantjes.

 

Safaripark Beekse Bergen

Okay. Dit park ligt niet in Tilburg zelf, maar het is zo dichtbij Tilburg dat we het wel moesten toevoegen. In de Beekse Bergen loop je van continent naar continent. Van de steppe in Afrika tot de bossen van Zuid-Azië. Het leuke van de Beekse Bergen zit in de naam: Safaripark. Je kunt hier namelijk met je auto langs de dieren rijden. Je rijd langs het leeuwen verblijf, over de steppe tussen de giraffes en zebra’s. En door de bossen met de herten. Een heel leuk idee voor kleine kinderen. Je kunt de route zelf rijden of meerijden met één van de vele bussen die een eigen ronde maken waar je ook nog eens meer informatie krijgt van een medewerker.

 

Tilburgse Kermis

Natuurlijk kan de Tilburgse Kermis niet van dit lijstje ontbreken. Met meer dan 250 attracties verdeeld over een 4.5 kilometer lang gebied is de Tilburgse Kermis met stip de grootste kermis in de Benelux. Al jaar en dag is de kermis een standaard begrip voor de inwoners van Tilburg. En mocht je nou een dag missen van de kermis? Geen probleem. Het hele spektakel blijft namelijk 10 dagen (!) staan. Je hebt dus genoeg tijd om alle achtbanen, katapulten en botsauto’s te bezoeken.

Wil je een dagje naar Tilburg? Maar weet je niet hoe je er naar toe moet komen? Regel dan een taxi bij Taxi Breda 076!

Aanbevolen artikelen