PHP is een server-side scriptingtaal, dat wil zeggen een stuk software dat op de server draait en bepaalde instructies verwerkt in scripts. Wanneer iemand een website of pagina bezoekt, zijn al deze instructies al uitgevoerd en worden ze als HTML-Pagina naar de bezoeker verzonden. 

Het ontstaan van PHP

PHP is ontstaan in 1994, toen Rasmus Lerdorf, ontwikkelaar van de server-technologie van Apache, wilde bijhouden wie er op zijn persoonlijke site kwam. Hij noemde deze scripts daarom Personal Home Page Tools (PHP Tools). Bezoekers van zijn site, begonnen de scripts ook op hun eigen sites te gebruiken. De technologie heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de meest populaire server side scripting talen. Na het uitkomen van PHP 3.0 is de naam gewijzigd in PHP: Hypertext Preprocessor.

Wat doet een php programmeur?

Met behulp van PHP kan men verschillende webapplicaties ontwikkelen. Een PHP programmeur ontwikkeld en programmeert PHP scripts. Vaak wordt PHP gebruikt in combinatie met de MySQL database. Met behulp van PHP kan men een website meer dynamisch maken. Waar men bij een pagina die puur in HTML geschreven is, eigenlijk alleen statische pagina’s kan creëren. Met PHP kan men bijvoorbeeld scripts inladen die als ware met de tijd of veranderingen aan de site mee gaan. Met PHP kan men onder andere scripts voor inlogsystemen, fora en interactieve blogs schrijven , hiernaast zijn er nog talloze mogelijkheden. Er bestaan naast PHP nog meerdere scripttalen, waarbij een PHP Programmeur ook met HTML moet kunnen werken.

PHP Programmeur functie

Een PHP programmeur kan denken aan de volgende functies:

•    PHP Programmeur
•    PHP Developer / PHP Ontwikkelaar
•    PHP Webdevelopment
•    PHP Web Programmeur
•    PHP Scripter

Aanbevolen artikelen