Veel denken dat een 4-seizoenenband alleen maar voordelen heeft. Je schaft dan maar één keer een set banden aan, in plaats van een set zomerbanden en een set winterbanden. Het klinkt allemaal ideaal maar toch zijn de 4-seizoenenbanden niet voor alle auto’s het beste. Bij MW Wheels heb je allerlei soorten banden van merken zoals: BMW, Porsche en Mercedes. 

Wanneer is het aanschaffen van 4-seizoenenbanden niet verstandig?

Veel kilometers

Wanneer jij meer dan 10.000 à 20.000 kilometers per jaar rijdt, wordt er geadviseerd om niet voor 4-seizoenenbanden te kiezen. Het is algemeen bekend dat 4-seizoenenbanden meer slijten dan een winterband en een zomerband. Veel kilometers rijden met 4-seizoenenbanden zorgt er dus voor dat de banden sneller slijten. Het gevolg hiervan is dat je de banden sneller moet vervangen. Rij jij onder de 20.000 kilometers per jaar dan zijn 4-seizoenenbanden een prima optie voor jouw auto.

 

Niet dichtbij huis werken

Werk je niet dichtbij huis of moet je behoorlijk wat kilometers afleggen om bij je werk aan te komen, dan wordt er geadviseerd geen 4-seizoenenbanden te nemen. Dan is het aanschaffen van winterbanden en zomerbanden een betere optie. Door de 4-seizoenenbanden heb je dan een hoger brandstofverbruik. 4-seizoenenbanden zijn dus niet voordeliger als je veel kilometers aflegt voor je werk. Werk je dichtbij huis en wordt je auto daar grotendeels voor gebruikt, dan zijn 4-seizoenenband de ideale banden voor onder jouw auto. 

 

Rijden in extreem winterweer

Ook al zijn er op de markt 4-seizoenenbanden die geschikt zijn voor het wintersport gebied, toch wordt afgeraden om voor 4-seizoenenbanden te kiezen in gebieden met extreem winterweer. Winterbanden worden vaak geadviseerd wanneer je naar gebieden gaat met winterweer. Dat is puur voor de veiligheid van jou en je passagiers. Een 4-seizoenenband kan nooit echt een goede vervanger zijn van een zomerband of een winterband. Een 4-seizoenenband is nu eenmaal een combinatie van een zomer- en een winterband. Zo’n 4-seizoenenband heeft namelijk nooit dezelfde kwaliteiten als een zomerband of een winterband.

 

Is de montage van een 4-seizoenenband anders dan bij een zomer- of winterband?

Het monteren van 4-seizoenenbanden gaat op dezelfde manier als bij een set zomer-of winterbanden. Als je een nieuwe set 4-seizoenenbanden onder je auto laat monteren dan is het belangrijk dat de banden goed gebalanceerd worden. Het balanceren van de banden zorgt voor een beter rijcomfort. Als je banden niet goed gebalanceerd zijn, kan bijvoorbeeld je stuur en je dashboard gaan trillen bij een hogere snelheid. Je banden slijten ook minder snel als ze goed gebalanceerd zijn.

Aanbevolen artikelen