Iedereen met een eigen onderneming heeft tegenwoordig een eigen website en daar komt ook een stukje linkbuilding bij kijken. Maar ben jij je ook bewust van een goede linkbuilding strategie? Het is goed om je daar eens in te verdiepen want dan kun je nog meer uit je onderneming halen. Dankzij linkbuilding kun je namelijk hoger in Google komen en wij kunnen je er wat meer over uitleggen. Het enige wat je dan hoeft te doen is het bericht door te nemen en dan zal de rest vanzelf gaan!

Belang van linkbuilding

Goede teksten zijn belangrijk voor je website, mede om dan hoger in Google te staan, maar ook linkbuilding speelt daarin een grote rol. Het gaat bij linkbuilding om het krijgen van relevante links op andere websites, die dan weer naar jouw website verwijzen. Wanneer je dan op een link klikt, dan kom je terecht op de pagina van dezelfde of juist van een andere website. Je zou een linkje eenvoudig kunnen herkennen aan een andere kleur, of er komt een streepje onder de tekst. Het is dan dat de tekst waar je website mee linkt, wat we een anchortekst noemen.

Meer links naar je eigen website

Je hebt verschillende manieren om links naar je eigen website te krijgen. Je zou je aan kunnen melden op startpagina’s, maar ook bij bedrijvengidsen en op marktplaatsen. Maar je kunt ook berichten en blogs publiceren, goede content schrijven en links ruilen met anderen helpen ook. Het is vaak een wisselwerking en als je overal in gaat investeren dan kun je ook sneller het resultaat er van terug zien.

Zelf kiezen voor linkbuilding of uitbesteden?

Je hebt verschillende opties als het over linkbuilding gaat, je kunt het namelijk zelf doen maar ook uitbesteden. Als je zelf goed weet hoe het werkt, dan kun je zelf een poging wagen maar veel ondernemers hebben er geen tijd voor. Goede content schrijven hoort er namelijk ook bij en dan kan het ook uit worden besteed of een wisselwerking zijn. Het is goed dat je voor jezelf nagaat hoe jij het aan wilt pakken. Maar waar het nog meer om gaat, is dat jij weet wat het belang is van een goede linkbuilding strategie. Je kunt dus meer bekendheid krijgen en hoger komen in Google en dat is toch ook wat je wenst? Hoe hoger je staat in Google, hoe meer mensen er op je website terecht komen. De kans is dan ook groter dat jij sneller producten verkoopt of diensten aan kunt bieden. Ervaar daarom zelf het gemak en de voordelen en dan wil jij niet meer anders.

Aanbevolen artikelen