Het verzorgen van je voertuig is erg belangrijk. Hierdoor verleng je de levensduur van je voertuig en bewaar je de waarde, waardoor je hem later nog voor een leuke prijs kan verkopen. Bij het verzorgen van een voertuig komen ook wel een paar dingen kijken. Wat voor voertuig ga je aanpakken? Wat ga je allemaal doen, ga je het zelf doen of laat je het professioneel doen, enzovoort. In dit artikel gaan we het er allemaal over hebben.

Autoverzorging

Om je auto te verzorgen kun je natuurlijk je auto even door de wasserette rijden, bijvoorbeeld bij ´t Vosje Carwash. Maar soms wil je even wat meer dan een wasbeurt. Je kan dan bijvoorbeeld ook voor auto detailing kiezen. Onder de naam car detailing vallen allerlei verschillende behandelingen. Je kan ook kiezen voor een behandeling voor het interieur of het exterieur. Je kan voor de binnenkant van je auto een shampoorelle behandeling kiezen. De auto wordt dan gewassen, gestofzuigd, alles wordt grondig gereinigd, het dashboard en de ramen worden gedaan. Je kan ook nog kiezen om de auto te laten ontgeuren, braaksel te laten verwijderen of hondenharen te laten verwijderen. Je kan voor het exterieur een behandeling poetsen en polijsten kiezen. Bij deze behandeling wordt de auto grondig gewassen, ontvet en de lak wordt gecontroleerd op eventuele beschadigingen om je auto weer een glanzende lak te geven. Je kan ook kiezen voor een waxguard, bij deze behandeling wordt de lak beschermd tegen weersinvloeden zoals UV-straling.

Motorverzorging

Voor het verzorgen van je motor zijn er natuurlijk ook genoeg opties. De motor kan je goed laten schoonmaken. Je kan de motor ook laten clayen en polijsten. Daarnaast kan je ook nog de lak van de motor beschermen. Er is keuze uit wax en sealant. Sealent is bijna hetzelfde als wax maar de standtijd is langer. Je kan ook een coating behandeling doen, dit is ook een soort bescherming voor de lak. Het heeft een lange standtijd en is een van de beste manieren om de lak te beschermen. Heb je net niet gevonden wat je zocht, er zijn natuurlijk ook nog andere mogelijkheden om met een opvallend en verzorg voertuig rond te rijden.

Aanbevolen artikelen