Kalk is vervelend. Het is niet fris en niet goed voor jouw spullen. Daarom moet je dit bijhouden en verwijderen. Het aanschaffen van een waterontharder is ook ideaal. Woon jij in Bergen op Zoom en ben je nog opzoek naar een waterontharder? Dan moet je die echt aanschaffen. Je voorkomt hier kalkaanslag mee. Ook kan je kalkaanslag voorkomen met een kalkfilter. In deze blog leggen wij het verschil uit tussen deze twee.

Wat is een kalkfilter?

Een kalkfilter is een apparaat dat onder andere kalk filtert uit het water. Het filtert ook chloor en andere onzuiverheden uit jouw leidingwater. Al deze dingen die in het water kunnen zitten, kunnen voor schade zorgen. Het kalk kan hier op afzetten. Met een kalkfilter voorkom je dus dat al deze onzuiverheden op jouw waterleiding en huishoudelijke apparaten afzet. Zo blijven jouw spullen van goede kwaliteit en zijn ze minder snel toe aan vervanging. Een kalkfilter kan je op verschillende plekken in jouw huis toevoegen. Het kan op het wasmachine, vaatwasser en in de waterkamer. Een kalkfilter sluit je niet aan op het waterleiding van je huis. Een kalkfilter is niet bedoeld om jouw hele huis te filteren. Het apparaat filtert perfect op één specifieke plaats. Als je een kalkfilter aanschaft, moet je er wel vanuit gaan dat je deze met regelmaat moet vervangen. 

Wat is het verschil tussen een waterontharder en kalkfilter?

Het grootste verschil is dat een kalkfilter gebruikt kan worden op één specifieke plek. Die kan dus niet jouw hele woning zuiveren. In tegendeel tot de waterontharder kan die wel heel jouw woning zuiveren. Een waterontharder zorgt er ook voor dat het harde water zacht wordt. Dat doet een kalkfilter ook niet. Je kunt een waterontharder kopen van goede kwaliteit bij Softwatersystem!

Waterontharder een betere keus?

Het aanschaffen van een kalkfilter kan heel effectief zijn, maar het heeft ook wat nadelen in tegenstelling tot een waterontharder. Het is vaker aan vervanging toe en een waterontharder werkt effectiever. Als je wilt dat het water alleen op één specifieke plek wordt gefilterd, dan kan je beter een kalkfilter gebruiken. Een waterontharder werkt effectiever, omdat het gelijk al het water in jouw woning filtert. Tevens gaat een waterontharder langer mee als je er goed mee omgaat en onderhoud er aan pleegt. Een waterontharder gaat gemiddeld 20 tot en met 25 jaar mee. Een kalkfilter kan niet zo lang mee gaan. Wil jij altijd zacht en kalkvrij water in heel jouw woning? Dan moet je investeren in een waterontharder. De meest efficiënte waterontharders zijn waterontharders die werken op basis van zout.

Aanbevolen artikelen