Er kunnen grote verschillen in prijs zitten tussen verschillende rolcontainers. Het uitzoeken van alle verschillen en het kiezen voor de juiste rolcontainer kan veel tijd in beslag nemen. Het liefst wilt iedereen natuurlijk een goede keuze maken bij de aankoop en het meeste waar voor zijn of haar geld. In dit artikel vind je aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een nieuwe rolcontainer. Lees dus vooral verder als jij wilt weten wat deze aandachtspunten zijn. 

Wat kun je precies met een rolcontainer? 

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat een rolcontainer nou eigenlijk is. Rolcontainers zijn er in veel verschillende soorten en maten, maar in de basis is een rolcontainer een soort mobiele kooi op wielen, die vooral voor transport van dingen (afval) gebruik wordt. Er zijn veel dingen die je met een rolcontainer kan transporteren, denk bijvoorbeeld aan afval. Geinteresseert in een rolcontainerabonnement van Vergelijkjeafval.nl? Dit is erg handig op het moment dat je regelmatig een rolcontainer nodig hebt!

Nestbare rolcontainers

Op het moment dat je niet veel ruimte hebt om de rolcontainers op te slaan, kun je kiezen voor rolcontainers die je in elkaar kunt schuiven. Dit noem je nestbare rolcontainers. Deze containers kunnen tot wel 75% ruimtebesparing opleveren, wanneer je het vergelijkt met modellen die niet nestbaar zijn. 

Welke vormen rolcontainers zijn er? 

De twee meest gebruikte vormen van rolcontainers zijn de L-vorm (met een L-frame) en de A-vorm (met een A-frame). Een L-frame bespaart meer ruimte dan de nestbare containers met een A-frame. Een L-frame heeft daarentegen wel extra handelingen nodig bij het nesten wanneer je het vergelijkt met hoeveel handelingen je moet uitvoeren bij een A-frame.

Klemhek of insteekhek? 

Containers komen vaak als rolcontainers met een insteekhek of als een model met klemhek. Wanneer je veel containers zo snel en comfortabel mogelijk wilt nesten, is een container met een klemnek de juiste keuze. Deze zijn met één simpele voetbeweging snel en makkelijk los te maken en uit te klappen.

Aanbevolen artikelen