De tuin is de plek bij uitstek waar je tot rust komt en geniet van momenten met vrienden en familie. Voel je helemaal thuis in je eigen tuin door een sfeervolle ruime uitstraling te realiseren. Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte buitenshuis en creëer een effect dat een kleine tuin groter doet lijken. Enig voorwerk is belangrijk om van jouw buitenruimte een waar paradijs te maken.

Spaanse Aak

Bereik een tuin van omvang door te kiezen voor een Spaanse Aak als haag. Deze sierlijke heester neemt weinig ruimte in en bezorgt je een groot deel van het jaar een prachtige aanblik. Het blad van de Spaanse Aak verrast jou meerdere keren per jaar door in de lente van vuurrood te veranderen naar donkergroen. Hierna wordt het blad van de Spaanse Aak lichtgeel en in de herfst geniet je van een bruine kleur die helemaal past bij de overige herfstkleuren. De kroon blijft klein en dat maakt deze onderhoudsarme heester geschikt voor een kleine tuin. Deze heester mag daarom niet ontbreken in jouw tuinontwerp. Behalve de veelzijdigheid van de Spaanse Aak heeft hij weinig verzorging nodig. Dit geeft jou de kans om heerlijk tot rust te komen in de door jou samengestelde buitenruimte.

Plattegrond maken

Een ruime uitstraling in je tuin bereik je het beste door de oppervlakte buitenshuis eerst nauwkeurig op te meten. Dit gebruik je als uitgangspunt voor de inrichting van je tuin. Het inschakelen van een tuinarchitect is niet nodig, als je weet hoe jouw perfecte tuin wordt vormgegeven. Bepaal wat de verhouding van planten, bloemen en tegels wordt en verdeel dit over de vierkante meters tuin. Houd rekening met tuinmeubels, verlichting en vergeet niet de praktische kant van je tuin in het ontwerp mee te nemen.

Plantenbak op wielen

Kies voor verrijdbare plantenbakken om te spelen met de ruimte die je ter beschikking hebt. Geef je een etentje voor meerdere gasten, dan zet je de plantenbakken eenvoudig aan de kant. Voorzie de mobiele plantenbak van flora in meerdere kleuren en houd daarbij rekening met de aantrekkingskracht op bijen en vlinders. Hang een insectenhotel aan je muur of schutting en je hebt je tuin een ruime uitstraling gegeven met oog voor flora en fauna.

Aanbevolen artikelen